Standardside

 

 TOTUM kropsterapi

Det du kan få ud af en TOTUM behandling er blandt andet at:

Hvad er kropsterapi?
Kropsterapi er en komplementær behandlingsform, som tager udgangspunkt i forbindelsen mellem krop og psyke. Kropsterapien anskuer kroppen som en helhed, hvor det fysiske og psykiske hænger uløseligt sammen. Simpelt fortalt, betyder dette, at hvis man ikke har det godt psykisk, sætter det sig som smerter eller spændinger i kroppen. Omvendt kan fysiske smerter påvirke ens psykiske tilstand. 

Alle store følelsesmæssige påvirkninger, såsom sorg, stress, nervøsitet, vrede, angst og skam, kan sætte sig i kroppen enten som spændinger, smerte eller fysisk uro. Og derfor er det essentielt i behandlingen af fx stress, at man tager fat om roden til problemet, og ikke blot lindrer kroppens reaktioner.

Kropsterapi kombinerer flere forskellige metoder, blandt andet dybdegående massage, akupressur, guidet vejrtrækning, zoneterapi og lettere ledfrigørelse. 

Kropsterapi kan hjælpe kroppen til at restituere og helbrede sig selv, via aktiveringen af lymfesystemet vil kroppen kunne udskille ophobede affaldsstoffer og gennem åndedrætsteknikkerne vil forbindelsen mellem hoved og krop blive genetableret.

 

Hvordan foregår behandlingen

Kropsterapeutiske behandlinger tager ofte udgangspunkt i en samtale om, hvilke problematikker der fylder i klientens liv. Herefter fortsætter behandlingen på briksen, hvor der arbejdes med kroppen gennem dybdegående massage, akupressur, zoneterapi og guidet vejrtrækning. 

Via den guidede vejrtrækning vil klienten kunne slappe af i kroppen, give slip på spændinger og efterfølgende have en følelse af kropslig frihed og indre ro. 

Kropsterapien afsluttes typisk med, at man tilbyder klienten et glas vand, da flere oplever, at de udskiller ophobede affaldsstoffer i løbet af behandlingen. Imens taler man om, hvilke følelser og tanker, der er dukket op i løbet af behandlingen. 

Kropsterapi er en effektiv behandlingsform, som kan behandle eller lindre følgende fysiske og psykiske lidelser: 

Stress
Angst
Depression
Ledsmerter
Søvnproblemer
Fysiske skader
Migræne
Spændinger/anspændthed
og meget mere

 

Klient Information

Vand:Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler.

Drik min. 2 liter pr. døgn.

Generelt er det godt med ro resten af dagen. Gå hjem og slap af. Hvis du skal arbejde, gør det da i dit eget tempo – gå tidligt i seng.

Reaktioner på behandlingen:

Der kan forekomme både fysiske og psykiske reaktioner i tiden efter en behandling. De fysiske reaktioner består oftest af en opblussen af de symptomer og spændinger, der er blevet behandlet for – i mere eller mindre grad, de fortager sig oftest efter 2 –3 dage, men kan, afhængig af problemets omfang, godt vare ved i længere tid.

Alle mennesker er forskellige og reagerer ligeledes forskelligt på især kropslig behandling. Reaktioner, så som smerter i led eller muskler, skal ses som en udrensning af kroppen, hvor kroppen udskiller gamle affaldsstoffer.

Disse affaldsstoffer kan ligge i kroppen i form af små krystaller, som ved udskillelsen kan virke som små ”glasskår”, denne udrensning kan være meget smertefuld og kræver flere opfølgende behandlinger.

Psykiske reaktioner kan være følelser, der kommer ”ud af det blå”, eller kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg, så vidt muligt, at give dem lov til at ”fylde”. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen giver slip på. Varighed/hyppighed af behandling:

En behandling varer ca. 60 minutter. inkl. indledende smatale og tid til at komme af og på briksen m.m. Forløbet af videre behandling er meget individuelt alt efter den enkeltes behov, ønske og reaktion på behandlingen. Man skal dog altid regne med min. 2 konsultationer inden for 2-3 uger, men ofte har kroppen behov for et længere forløb

Mulige efterreaktioner

Under og efter en behandling kan der opstå forskellige kropslige reaktioner.

De er ikke farlige men blot en naturlig reaktion på behandlingen. Følgende reaktioner kan optræde:

Snurren i kroppen Når gamle spændinger slipper, opstår der en øget gennemstrømning af blodet. Hermed øges optagelse af ilt og næring i cellerne. Denne proces kan mærkes som en snurren.

Rystelser Når kroppen retter op på sig selv/regulerer sig selv, kan der forekomme rystelser. Svimmelhed Når man arbejder dybt med åndedrættet, frigives der flere affaldsstoffer end normalt, og når disse går blodbanen, kan klienten opleve en kortvarig svimmelhed.

Kilden Overfladiske muskulære spændinger kan mærkes som kilden.

Sved Den øgede blodgennemstrømning kan aktivere klientens stofskifte og fremkalde sved.

Brændende fornemmelser Når der opstår gennemstrømning i nervesystemet, kan det mærkes som brændende fornemmelser.

Kløe Kløe kan forekomme når der opstår gennemstrømning i nervespidserne. Kramper Oftest opstår kramper, når musklen afspænder sig selv ved sammentrækning. Det kan også skyldes væskemangel.

Hyperventilation Når klienten får kontakt til en psykisk blokering uden en egentlig forløsning, kan det udløse hyperventilation (klienten prøver at forløse).

Hønserøv eller låste fingre Når de indre organer og åndedrættet reguleres, kan der forekomme spændinger omkring munden (hønserøv), og/eller fingrene låser

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.09 | 14:35

Hej nikolaj
Jeg har lukket i weekenden
Så desværre
Mvh Gitte

...
05.09 | 14:17

Kan der laves aftaler til om lørdagen?

...
13.08 | 19:03

Hej Rita
Det er ok, hvilke behandling og på hvilke dag og tidspunkt passer dig bedst ??

...
13.08 | 18:58

Vil gerne bestille en tid.

...
Du kan lide denne side